Energioptimering - Er Total Cost of Ownership et vigtigt parametre for dig?

Energioptimering

For nogle år siden satte man i EU et mål om at spare 20 % på det samlede energiforbrug i 2020 – et mål, som vi er godt på vej til at nå i Danmark. 

Når det gælder energioptimering, kan Grønbech & Sønner også bidrage: En af de allerstørste energiforbrugere er elmotorer, og en meget stor del af disse trækker faktisk en pumpe. Derfor har vi højt fokus på energioptimering ved at forbedre pumpedrift i nye såvel som eksisterende installationer. Det minimerer effektforbruget og dermed driftsomkostningerne for vores kunder – og så er det godt for miljøet.

I 2012 var der i EU et samlet energiforbrug på 2.780 TWh, hvoraf pumpedrift udgjorde 300 TWh. Til sammenligning havde Danmark et samlet energiforbrug på 34 TWh. Det vil med andre ord sige, at en 10 % besparelse alene på energioptimering af pumpedrift i EU ville svare til Danmarks årlige energiforbrug! Det synes vi er tankevækkende og værd at dykke ned i.

Energioptimering – bestil gennemgang af din pumpebestand

Hos Grønbech & Sønner tilbyder vi at analysere pumpeinstallationer og driftsforhold med henblik på at definere potentielle besparelser.

Energioptimering kan typisk ske dels ved at forbedre pumpevalget og -design, og dels ved at anvende højeffektive IE3- og nu også IE4-motorer. KSB har udviklet deres egen IE4 reluktansmotor, som har væsentligt højere virkningsgrad ved dellast og reduceret omløbstal. Dette kan i sig selv betyde meget væsentlige besparelser på effektforbruget. Når vore pumpers virkningsgrad samtidigt hører blandt markedets højeste, kan vi altså tilbyde en yderst attraktiv enhed.

Ring og forhør dig nærmere om en gennemgang af din pumpebestand og efterfølgende systemanalyse med henblik på mulig energioptimering, økonomiske besparelser og optimal drift. Du skal være velkommen til at følge os på LinkedIn

Projekttekniker Ebbe Jørgensen, Fjernvarme Fyn

Vi udskiftede 2 RDL pumper fra KSB, som havde kørt upåklageligt siden 1976, men da vi kunne spare så mange kWh og tilbagebetalingstiden kun var 4 år, var det en forholdvis nem beslutning. Det lavere støjniveau gjorde bare beslutningen endnu nemmere. 

- Projekttekniker Ebbe Jørgensen, Fjernvarme Fyn

Fandt du ikke hvad du søgte? Spørg os her...

Ring mig op 3326 6358